Wat de geboortedatum en het sterrenbeeld dat daarbij hoort zegt over jouw kindje.

Blog Beste Vriendjes, 20 september 2021 geschreven door Petra Steffens

Sommigen geloven er steevast in, anderen zijn wat sceptisch. De horoscoop. Geloof jij hier in? Een wetenschappelijk bewijs is er niet voor, maar wat het sterrenbeeld in de horoscoop zegt over de persoonlijkheid van je kindje geeft vaak wel herkenning. Natuurlijke factoren als opvoeding en genetische aanleg bepalen ook veel. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat jij nieuwsgierig bent naar de betekenis van het sterrenbeeld van jouw kleine hummel, delen we wat informatie hierover. We schreven al over Leeuw en Maagd. In dit blog vertellen we meer over kinderen geboren onder Weegschaal en Schorpioen.

Sterrenbeelden

Vraag jij je wel eens af wat de geboortedatum voor jouw kind betekent? De dag van geboorte bepaalt welk sterrenbeeld jouw kindje heeft. De sterren die je aan de hemel ziet vormen samen een sterrenstelsel. Twaalf hiervan worden de tekens van de dierenriem genoemd. Op deze tekens is de horoscoop gebaseerd. Elke maand staat de zon op zijn hoogste punt in de buurt van een ander sterrenstelsel. Het teken waar de zon het dichtst bij staat op de geboortedatum van je kindje bepaalt zijn sterrenbeeld. Welke invloed dit heeft lees je hier.

 
Aan het begin van de herfst worden kinderen geboren onder het sterrenbeeld Weegschaal. Dit teken in de dierenriem – ofwel de stand van het sterrenstelsel in deze tijd – loopt van 23 september tot en met 22 oktober.

Met een weegschaal als kind is het nooit saai

Weegschaal kinderen zijn gehoorzaam en sociaal! Ze sluiten makkelijk vriendschappen, maar alléén spelen doen ze ook graag. Al op jonge leeftijd zullen andere kinderen jouw weegschaalkind om advies vragen. Weegschaalkinderen houden van amusement; toneelstukjes spelen, zingen, dansen. Dat vinden ze superleuk. Vooral als je een hard applaus laat horen. Want ondanks dat ze het leuk vinden worden ze graag beloond, veel te bang als ze zijn om fouten te maken. Wat deze kinderen nodig hebben is leiding van geduldige ouders en veel genegenheid.

Herken je hier al iets van, in het prille leventje van jouw kind?

Het tweede deel van de herfst staat in het teken van het sterrenbeeld Schorpioen en loopt van 23 oktober tot en met 21 november.

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Schorpioen zijn  innemende persoonlijkheden.

Schorpioenkinderen groeien uit tot personen met een sterke persoonlijkheid. Ze weten heel goed hoe ze hun zin krijgen en laten zich niet zo snel domineren. Als ouder moet je behoorlijk sterk in je schoenen staan en behoorlijk wat geduld hebben. Schorpioenen zijn volhardend.  Klikken doet een schorpioenkind niet zo snel. Een geheim toevertrouwd krijgen is aan hen goed besteed; ze zijn heel goed in geheimen bewaren.

Een schorpioenkind is loyaal en heel betrokken. Ze voelen zich gelukkig bij intieme relaties en als ouders zich aan hun belofte houden. Het favoriete spel van jouw schorpioenkind zou zomaar eens goochelen of verstoppertje kunnen zijn. Klopt dat?

Kadootjeswinkel Beste Vriendjes

Voor alle kinderen zijn er in onze webwinkel leuke kadootjes te vinden. Of je nou Weegschaal bent, Schorpioen, Boogschutter of Ram. Dat maakt allemaal niet uit. Voor de Weegschaal kinderen onder ons; met de Tandarts speelset van Jouéco is het al gauw mooi tandartsje spelen. Wedden dat je kleintje dat leuk vindt.

Of misschien toch liever de baas van de trein spelen of een kustwacht zijn. Met het mooie speelgoed uit onze kadootjeswinkel en wat fantasie is er van alles mogelijk. De Schorpioenenkindertjes goochelen liever wat. Simsalabim, simsalabim en weg zijn de knuffels. Weggoochelen onder een deken of badcape is een fluitje van een cent. Maar jezelf verstoppen onder een deken of badcape is minstens zo leuk. 'Waar is jouw kleintje nou dan toch gebleven?' Kiekeboe!  Wil je ook over de andere sterrenbeelden lezen? Lees dan ook over Boogschutter en de Steenbok .