Sterrenbeelden en de betekenis voor jouw kindje 

Blog Beste Vriendjes, 16 januari 2022  geschreven door Petra Steffens.

De geboortedatum en het sterrenbeeld van jouw kleine wonder zeggen veel over zijn of haar persoonlijkheid. Althans, daar gaat de astrologie vanuit. De horoscoop is hierop gebaseerd. Onze ervaring is dat deze vaak veel herkenning geeft. En herkenning helpt je om jouw kindje beter te leren kennen. Want ook jij hebt vast geen gebruiksaanwijzing gekregen bij de geboorte. Klopt dat?  Je kind leren kennen is één grote ontdekkingstocht. De horoscoop kan je wat houvast geven. Tijd voor wat informatie over de sterrenbeelden.

Geloof jij in de horoscoop? 

Vraag jij je wel eens af wat de geboortedatum voor jouw kind betekent? De dag van geboorte bepaalt het sterrenbeeld van jouw kleintje. Opvoeding en natuurlijke aanleg spelen uiteraard een grote rol bij het vormen van de persoonlijkheid van je kind, maar in de horoscoop zie je al gauw dingen terug die je onmiddellijk herkent. Omdat je hier bent aanbeland gaan we uit van jouw nieuwsgierigheid. Want ook jij wil je lieve schat natuurlijk nog beter begrijpen. 

Sterrenstelsel 

De sterren aan de hemel vormen samen een sterrenstelsel. Twaalf hiervan worden de tekens van de dierenriem genoemd. Op deze tekens is de horoscoop gebaseerd. Elke maand staat de zon op zijn hoogste punt in de buurt van een ander sterrenstelsel. Het teken waar de zon het dichtst bij staat op de geboortedatum van je kindje, is zijn of haar sterrenbeeld. Welke invloed dit heeft daar schrijft de horoscoop over. Verschillende sterrenbeelden namen we in onze blogs al onder de loep. In deze blog meer over het sterrenbeeld Vissen en Waterman. 

Waterman

Tussen 20 januari en 18 februari worden kinderen onder het sterrenbeeld Waterman geboren. De waterman heeft – nee, geen water! – als kenmerk het element lucht. Eigenschappen die daarbij horen zijn: een enorme hang naar zelfstandigheid, onafhankelijkheid én vrijheid. Watermankinderen – je zult het gauw genoeg merken - gaan het liefst hun eigen gang. Ontdekken op hun eigen manier is wat hen voedt. Alles wat nieuw of anders is, daar gaat de Waterman van ‘aan’. Kinderen geboren onder dit sterrenbeeld zijn echte avonturiers en houden van afwisseling. 

In tegenstelling tot Vissenkinderen- voor wie rust, reinheid en regelmaat wel lijkt uitgevonden – houden Watermannetjes vooral van op ontdekking gaan, dingen ‘zelluf’ doen en ja! ook uitvogelen. Lekker op hun eigen manier. Structuur of teveel regels, daar waaien ze niet goed bij. Een uitstapje, iets anders doen of speelgoed waar veel mee te ontdekken valt? Helemaal aan de Waterman besteed. Knuffelaars zijn het niet, kijk daar niet van op. 
 

‘Zelluf doen’! Ongetwijfeld één van de eerste dingen die je zult horen van jouw kleine spruit. Laat hem of haar maar lekker begaan. Dan komt ie het beste tot zijn recht. 

Denk aan 

Waterman-kinderen zijn ook echte denkertjes. Hoe iets werkt en waarom het werkt, zoeken ze maar wat graag uit. Ook hier weer geheel op eigen wijze. Teveel denken wordt piekeren en daar wordt niemand beter van. Nodig dan uit om hun denken te delen. Te praten over gevoelens en gedachten, daar help je Watermannetjes mee. Het is maar een tip!


Vissen

Kinderen geboren tussen 19 februari en 20 maart zijn volgens de astrologie Vis. Zoals het een echte Vis betaamt is het element water voor de Vis heel belangrijk. Herkenbaar? 
 
Grote kans dus dat jouw kindje gek is op water. Spelen met water. In het water, bij het water. Kliederen en spetteren. Bang voor water zal je spruit niet gauw zijn. Vissen zwemmen nou eenmaal in water dus jouw Vissenkind is een grote waterliefhebber. Maak je borst maar nat. Die zwemles kan niet gauw genoeg beginnen.
 
Vissenkinderen zijn lief, rustig, sociaal en behulpzaam. Ze zijn sfeergevoelig en voelen feilloos aan wat er om hen heen gebeurt. Denk maar aan die Vis die in het water zwemt, die heeft dat ook. Behalve die duik in het water, nemen Vissenkinderen ook maar wat graag een flinke duik in hun fantasie. 

Wil je goed contact maken met je kind? Wees fantasierijk net als hij of zij, dan lukt dat makkelijker. Wat kinderen onder het sterrenbeeld Vissen graag doen is toneelspelen, muziek maken en/of creatief bezig zijn met kleuren  of verven. Fantasie is hartstikke welkom, ga er maar aan staan.

Denk aan

Al dat gefantaseer kan soms een beetje teveel van het goede zijn. Zorg op tijd voor rust en prikkelarme momenten. Dat heeft jouw Visje nodig. Nodig om weer op te laden en verder te gaan met zijn eigen fantasie, zonder zich terug te trekken in zijn eigen wereldje.

Speelgoed

Waterman?
Technisch speelgoed, maar daar is het in zijn prille jaren nog te vroeg voor. Bouwwerkjes zoals... Bath Blocks, Just Think Toys of Bunnies zachte speelblokken. Spelen  met de vormen en de vakjes uit de Vormenbox van Studio Circus is ook heel fijn. Of als je kindje oud genoeg is kies dan voor een loopkar van Studio Circus of Joueco. Joueco heeft ook  heerlijke stapelblokken en een trein voor eindeloos speelplezier.

Vissen?
B
adspeelgoed . Wij denken bijvoorbeeld aan het enige Joueco Visspel, de leuke Bath Blocks of Just think Toys waarmee je Vissenkind heerlijk in bad kan spelen. Echte muziekmakers doe je een plezier met de Muziekset van Studio Circus. Pret en plezier verzekerd! Voor het stimuleren van de fantasie kan ook de Joueco Tandarts Speelset een hele mooie uitkomst zijn. Vanwege het water biedt een badje opzetten ook garantie voor veel speelplezier.