Wat de dag van geboorte vertelt over jouw kindje

Blog Beste Vriendjes, 12 mei 2022 geschreven door Petra Steffens


Sterrenbeelden en de horoscoop: de één gelooft er in, de ander is sceptisch. En jij? Geloof jij wat er in de sterren geschreven staat? Wetenschappelijke bewijzen ontbreken maar velen herkennen wat de horoscoop  beschrijft. Opvoeding en genetische aanleg bepalen voor een groot deel de persoonlijkheid van jouw kindje. 
 
 En toch ben jij - net als velen -  nieuwsgierig naar de betekenis van het sterrenbeeld voor jouw lieve kleine schat. Anders was je hier vast niet aanbelandt. In dit blog kenmerken van de sterrenbeelden Tweeling en Kreeft.

Sterrenbeelden

Onder welk sterrenbeeld is jouw kindje geboren? De dag van geboorte bepaalt het sterrenbeeld van jouw baby. Alle sterren aan de hemel vormen op die dag één sterrenstelsel. Twaalf van deze sterrenstelsels noemen astrologen de tekens van de dierenriem. Op deze tekens is de horoscoop gebaseerd. Elke maand staat de zon op zijn hoogste punt in de buurt van een ander sterrenstelsel. Het teken waar de zon het dichtst bij staat op de dag dat jouw kindje geboren is bepaalt zijn of haar sterrenbeeld. Lees je mee?

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Tweeling

zijn leergierig, openhartig, vrolijk en sociaal. Echte kletsmajoortjes zijn het. Enthousiast, nieuwsgierig en graag onder de mensen. Tweelingkinderen worden geboren tussen 21 mei en 21 juni. Het zijn echte lentekinderen; bloeiend en naar buiten gericht, net als de lente. Vaak hebben tweelingkinderen veel vriendjes en/of vriendinnetjes. Nieuwsgierig als ze zijn willen ze graag van alles weten. Kletsen kunnen ze als geen ander en leergierig zijn ze zeker weten ook. In hun enthousiasme zijn ze snel afgeleid. Als ouder help je ze door bij één ding tegelijk te blijven.

Net als veel vriendjes of vriendinnetjes hebben is familie voor tweelingen heel belangrijk. Dat is hun sociale kant. Het zijn ook goede luisteraars. Een fijne eigenschap, ingegeven door hun enthousiasme en nieuwsgierigheid. Altijd in voor een potje actie; een feestje, lekker spelen of lezen. Echte boekenwurmen zijn het, want ja..... als je graag van alles wilt weten is dat een mooi begin.

Wat schiet je als eerste te binnen als je aan Kreeften denkt? 

Die scherpe punten aan de voorpoten. Juist! De grote scharen. Vertaald naar een eigenschap voor mensen, dan begrijp je vast wel dat een kreeft soms aardig uit kan halen met deze twee vlijmscherpe aanvallers. En dan dat harde pantser, dat zie je vast ook zo voor je als aan het dier Kreeft denkt. Dat is het schild dat hun kwetsbare, zachte kant beschermt. Echte kreeften kruipen graag naar het donker. Licht, daar houden ze niet van. Bij kreeftkinderen zie je dan ook niet zelden dat ze zich terug trekken in hun eigen holletje of achter de benen van pappa of mamma. Ze zijn een tikkeltje schuw en soms eenkennig. Tip: laat ze lekker spelen met andere kinderen, terwijl jij erbij bent, zodat ze daar vertrouwd mee raken.

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Kreeft zien het levenslicht tussen 22 juni en 22 juli. Ze hebben een zacht karakter, zijn gevoelig en leven zich gemakkelijk in andere kinderen in. Kreeftkinderen hechten aan het vertrouwde en hebben een veilige thuishaven nodig. Voelen ze zich op hun gemak en veilig, dan komen ze tevoorschijn. Net als de Tweelingkinderen houden Kreeftkinderen enorm van familie en gezelligheid. Herken je daar al iets van in het prille leventje van jouw kind? 

Kadootjeswinkel Beste Vriendjes

Voor alle kinderen zijn er in onze webwinkel leuke kadootjes te vinden. Of je nou Kreeft bent, Tweeling, Leeuw of Stier. Er is voor ieder wat wils. Voor Tweelingenkinderen die van actie houden en graag in beweging zijn; een loopkar van Joueco of van Studio Circus. Of wat dacht je van een trekdier op wielen of een hobbelfiguur van Charl's Toys.
Momenteel zijn de houten hobbelfiguur tegen aantrekkelijke prijzen te vinden in de koopjeshoek.

Voor Kreeftkinderen denken wij aan een spelletje om samen te doen. Want samen spelen helpt de veilige thuishaven creëren. Dat kan bijvoorbeeld prachtig met het memory spel van Rex London of  samen met andere kinderen tandartsje spelen of samen vissen.