De betekenis van het sterrenbeeld voor jouw kleine spruit

 

Blog Beste Vriendjes, 17 maart 2022  geschreven door Petra Steffens

We schrijven al bijna een jaar over sterrenbeelden en bijbehorende eigenschappen. De horoscoop is gebaseerd op deze sterrenbeelden. Wat betekent dit? Zoals jij met je kind omgaat is natuurlijk van grote invloed op zijn ontwikkeling net zoals natuurlijke aanleg. De horoscoop vertelt meer over de invloed van de sterren op je kindje. Heel boeiend en vaak herkenbaar. Wil je meer lezen en je wondertje beter leren kennen?
Lees mee zodat je jouw lieve schat (nog) beter begrijpt. 

De zon en het sterrenstelsel 

De sterren aan de hemel vormen samen een sterrenstelsel en twaalf hiervan worden de tekens van de dierenriem genoemd. Elke maand staat de zon op zijn hoogst in de buurt van een ander sterrenstelsel. Het teken waar de zon het dichtst bij staat op jouw baby’s geboortedag bepaalt onder welk sterrenbeeld hij of zij geboren is. In deze blog lees je over Stieren en Rammen. 

Ramkind ofwel de wildebras 

Kinderen met het sterrenbeeld Ram worden geboren tussen 21 maart en 20 april. Een ram wordt wel omschreven als een echte druktemaker of wildebras. Impulsief en aan energie geen gebrek. Rammen zijn enthousiast en initiatiefrijk. Krachtige wezentjes zijn het, die graag voorop lopen en weten wat ze willen. Risico’s nemen ze graag; er is altijd wat te beleven. Echte pioniers die Rammen; nieuwe dingen proberen en telkens iets anders verzinnen kunnen ze heel goed. Daar kun je als ouder nog wel eens een beetje uitgeput of tureluurs van raken. 

Tomeloze energie en temperamentvol 

In tegenstelling tot een Stier is de Ram ongeduldig, een beetje confrontatie opzoeken is hem niet vreemd. Dat is het temperament in Ramkinderen. Heeft de Ram eenmaal iets in de ‘kop’, dan moet het gebeuren. Dat is die koppigheid die je misschien wel herkent. Ze hebben niet voor niets die grote horens op de kop. Ramkinderen zijn lichamelijk en mentaal sterk en rennen door het leven. Veel proberen en grenzen opzoeken is ook vallen. Een ongelukje? Wees niet verrast. Maar opstaan doet de Ram net zo makkelijk. Dat is het grote voordeel van die tomeloze energie. 

Rammen krijgen graag aandacht en veel knuffels, ondanks die horens op hun hoofd. En ook niet onbelangrijk; de kleine Ram is extreem gebaat bij eerlijkheid en duidelijke regels. En wat spelen betreft: Laat Rammen lekker veel en vaak buiten spelen en sporten zodra het kan. Spelen met een bal is helemaal zijn ding of lekker timmeren. Daar komt die energie goed van pas. En wat je misschien zo 1,2,3 niet zou denken; stimuleer (voor)lezen. Dat prikkelt de fantasie en maakt hem blij en rustig. 

En dan de Stier; rustig, lief en sociaal

Stierkinderen zijn anders; rustig, geduldig en betrouwbaar. Ook eerlijk, sociaal en lief. Of ze nou met iets kleins kunnen helpen of iets groot. Ze doen het. Altijd behulpzaam. Aan Stieren heb je goede mensen. Stiertjes worden geboren tussen 21 april en 20 mei. Echte lentekinderen dus. Ze lopen graag voorop en gaan met plezier hun eigen gang. ‘Op eigen wijze’ is helemaal zoals zij in het leven staan. Zeggen dat iets op een bepaalde manier moet, werkt niet bij de Stier. Dan lijkt het of ze lui zijn. Maar niets is minder waar. Ze doen iets alleen als ze zelf het nut ervan inzien. Een schone taak voor jou als ouder; je kind motiveren om iets te  doen en niet opjutten. Dan komt het helemaal goed.

Veranderingen? Aaargh.

Liever niet, is het motto van Stieren. Alles-bij-het-oude-houden hebben ze het liefst. Soms kan dat niet. Bereid hem voor, dat scheelt een heleboel. De kop met horens, die stieren hebben, komt anders tevoorschijn. Die hebben ze natuurlijk niet voor niets en brengt ongetwijfeld wat koppigheid met zich mee. Geef ze de kans om zich te uiten, dat haalt de druk van de ketel. Of eigenlijk van de horens. 😉


Knuffelen, spelen en later

Knuffels? Die krijgen kleine en grote Stieren nooit genoeg. Je ziet het een echte stier niet gauw doen, maar stierkinderen houden van knuffelen. Het is maar even dat je het weet. Knuffelen is ook heilzaam tegen koppigheid.