Wat de geboortedatum en het sterrenbeeld over jouw kindje zegt.

Blog Beste Vriendjes, 9 november 2021 geschreven door Petra Steffens.

Sommigen geloven er in, anderen zijn wat sceptisch; de stand van de sterren oftewel de astrologie. De stand van de sterren bepaalt het sterrenbeeld van je kind op het moment van zijn of haar geboorte. Geloof jij hier in? Vaak geeft de informatie over een sterrenbeeld in de horoscoop veel herkenning. Als je dit leest gaan wij ervan uit dat je nieuwsgierig bent naar de betekenis van het sterrenbeeld van jouw kleine wonder. In deze blog belichten we
 Boogschutter en Steenbok.

Sterrenbeelden

Vroeger staarden mensen naar de sterrenhemel. De sterren die ze aan de hemel zagen vormden samen een sterrenstelsel. Elke maand staat de zon op zijn hoogste punt in de buurt van een ander sterrenstelsel. Door met lijnen deze sterren met elkaar te verbinden ontstaan figuren. Zo ontstonden de sterrenbeelden. 
 
De bekendste sterrenbeelden zijn de twaalf tekens van de dierenriem. Op deze tekens is de horoscoop gebaseerd. Het teken waar de zon het dichtst bij staat op de geboortedatum van je kindje, is zijn of haar sterrenbeeld.

Betekenis geboortedatum

Astrologen zeggen dat de stand van de zon in grote lijnen bepaalt wat voor type je kleintje is of wordt. Vraag jij je misschien af wat de geboortedatum van jouw kindje betekent? Deze dag bepaalt zijn of haar sterrenbeeld en elk sterrenbeeld heeft bepaalde kenmerken. Vergeet niet: natuurlijke factoren zoals opvoeding en genetische aanleg bepalen uiteraard ook een heleboel.

Sterrenbeelden van de winterperiode.

Aan het einde van november als de winter een klein beetje in aantocht is staat de zon in het teken Boogschutter van de dierenriem. De astrologische naam voor Boogschutter is Sagittarius. Het element vuur hoort echt bij dit sterrenbeeld. Vurig en energiek. Boogschutter kinderen worden geboren tussen 22 november en 21 december. Ze zijn avontuurlijk, enthousiast en optimistisch. Ze hebben ook veel fantasie. Soms slaat dat een beetje op hol. Maar ze bedoelen het goed. Herken je dat bij jouw kindje?

Boogschutter kinderen zijn echte buitenkinderen en  ontdekkingsreizigers.

Erop uit en lekker ontdekken. Maakt niet uit wat. Hup, naar buiten het liefst. Boogschuttertjes gaan graag hun eigen weg. Past perfect bij een ontdekkingsreiziger. Zichzelf vermaken is ook typisch iets dat kleine boogschutters prima kunnen. Laat ‘m zo vrij mogelijk, daar doe je jouw kind veel plezier mee. Soms verandert het enthousiaste en energieke in rusteloosheid. Voor de grotere kids is sport dan een mooie uitlaatklep. De kleinere versie boogschutters laat je maar eerst buiten spelen met zand of stokken uit het bos of het park. Luisteren is in al zijn enthousiasme niet de beste kwaliteit van je kleine mormel. Dat neem je ‘m toch niet  kwalijk?

Volop in de winter worden Steenbokken geboren.

Het sterrenbeeld Steenbok loopt van 22 december tot 20 januari. Midden in de winter dus. De astrologische naam van Steenbok is Capricornus. Het element aarde hoort bij dit sterrenbeeld; met beide benen op de grond en een tikkeltje serieus zou je een steenbokje ook kunnen noemen. Maar ook koppig en geduldig, passend bij het seizoen. Zie jij dat ook bij jouw Steenbokje terug?

Steenbokkinderen willen graag serieus genomen worden en voelen zich snel verantwoordelijk. Ze zijn behulpzaam, leren graag en het zijn echte doeners. Lekker meehelpen met kleine klusjes is allesbehalve vervelend voor jouw Steenbokje. Heeft jouw Steenbokje eenmaal zijn zinnen op iets gezet, dan moet je van goeden huize komen wil je hem of haar hier vanaf praten. Dikke kans dat het niet lukt. 

Steenbokkinderen gaan ook net zo lang door tot ze hun zin krijgen. Daar komt dat bokkige - ook wel het koppige genoemd -  een beetje terug. Het grote voordeel is dat ze niet zomaar opgeven, het zijn echte doorzetters. Veel volwassen Steenbokken zijn echte leiders. Wees niet verbaasd als je al een kleine ondernemer in de dop voor je ziet. Iemand die handeltjes verzint en dingetjes bedenkt om te ‘verkopen’. 

Herken je hier al iets van in het prille leventje van jouw kind?

Kadootjeswinkel Beste Vriendjes

Voor alle kinderen zijn er in onze webwinkel leuke kadootjes te vinden. Of je nou Maagd bent of Leeuw,Boogschutter, Schorpioen of Ram. Dat maakt helemaal niet uit. Voor elk kind is er wat wils. Boogschutterkinderen help je misschien aan avontuur door ze iets te laten bouwen of lekker bewegen.

Met dit mooie speelgoed uit onze kadootjeswinkel en wat fantasie is er van alles mogelijk. Ook bouwen in bad is leuk. Steenbokjes doe je vast een plezier met een boekje omdat ze zo leergierig zijn en misschien een tikkeltje serieus. Maar ook lekker memory spelen of een andere spelletje is waarschijnlijk goed aan jouw Steenbokje besteed. Wil je ook over andere sterrenbeelden lezen? Kijk hier als jouw kleine spruit een Waterman of Vis is.