Beste vriendjes houdt een tekenwedstrijd: 
 'Teken jouw favoriete  (huis)dier'

Blog Beste Vriendjes, 3 februari 2021  Geschreven door Petra Steffens.

Kinderen en dieren. Je kunt er veel over vertellen, een boek over schrijven. En ja, zelfs tekeningen over, van én voor maken. Dieren en kinderen; een perfecte combi. 

Een tekening maken geeft alle ruimte aan je creativiteit. Tekenen is voor iedereen leuk. Kinderen vertellen met een tekening telkens weer hun eigen verhaal; ze leggen er hun gevoel in en kunnen hun fantasie erin kwijt. Tekenen samen met je kind is een heerlijke manier om gezellig samen bezig te zijn. Naast plezier levert het vaak de mooiste creaties op.
 

In tekeningen doemen naast huizen, bomen en bloemen vaak ook dieren op. Een dier is als een vriend voor kinderen. Een maatje. Iemand die ze graag knuffelen en misschien zelfs wel iemand aan wie ze vertellen wie ze zijn, wat hen bezighoudt of waar ze vol van zijn. 

Eigenschappen die je bewondert

Kinderen hebben altijd een favoriet dier. Een dier uit de dierentuin, een huisdier of iets wat ze in een (teken)film of in de omgeving voorbij zien komen. Ze ontstaan vaak in tekeningen. Mijn favoriete dier is een uil, die van mijn zoon ook. Een wijs dier, rustig, kalm, observerend. Een uil weet wat hij wil en wat hem te doen staat. In de eigenschappen van een dier herken je al gauw iets van jezelf of het zijn juist eigenschappen die je bewondert. Daarom houden wij mensen zo van dieren. 

Uil, paard, hond. 

Ken jij het favoriete dier van jouw kind? Misschien heeft hij of zij er wel meer dan één. Zo bewonder ik uilen maar houd ik ook enorm van paarden. De mooie oogopslag, de sierlijke manier van bewegen. Het zoontje van een goede vriendin is dol op insecten. Hij bestudeert ze het liefst van heel dichtbij - in een potje. En kletst honderduit tegen al die beestjes met hun kleine pootjes. Schitterend om te zien. Als kind hield ik vooral van konijnen, omdat ze zo lekker zacht zijn, je ze kunt aaien en omdat ze zo leuk huppelen. 

Een vraag aan jou:

‘Heb jij een lievelingsdier?’ ‘Welk dier is dat?’ ‘En jouw kind, neefje, nichtje of buurtgenootje?’ ‘Heeft hij of zij ook een favoriet dier?’ Een dier waar ze helemaal fan van zijn en dat nogal eens opduikt in tekeningen of verhalen?

Opgelet

Kruip dan maar eens even helemaal in dat favoriete dier van je kind, je neefje of nichtje. Of dat heerlijke kind van je beste vriendin. Dat lievelingsbeest van Eefje, Marloes, Kevin, Jarno of wie dan ook. Want: Beste Vriendjes houdt een tekenwedstrijd! 


Een tekenwedstrijd ja!

Tijd om aan de slag te gaan. Beste Vriendjes nodigt kinderen - in de leeftijd van 3 tot 7 jaar uit - een tekening te maken van hun allerliefste (huis)dier. Maak kans op leuke prijzen: een afdruk van je lievelingsdier of zoek een knuffel uit in de webshop. Doe je zelf ook mee? Want zien tekenen doet tekenen. Maak dus maar gauw tijd vrij om samen met je kind te tekenen.

 
Het onderwerp van de tekenwedstrijd: Teken jouw allerliefste (huis)dier.
De winnaar ontvangt zijn of haar tekening op A3 posterformaat met een mooie lijst daar omheen én mag een eigen knuffel uitzoeken in de webwinkel. Vind je het leuk om een eigen tekenboek voor je kind te gebruiken, kijk dan eens naar dit leuke boek:

Is de tekening gemaakt? Maak er een goede foto van of scan deze in en mail jouw tekening vóór  1 februari 2023 naar info@bestevriendjes.nl 

De winnaar of winnares maken we op 14 februari 2023 bekend. je ontvangt persoonlijk bericht als je onze prijs gewonnen hebt.