Pasen vieren op jouw manier

Blog Beste Vriendjes, 9 april 2022 geschreven door Petra Steffens

Pasen. Elke familie viert het op zijn eigen manier. Samen aan het Paasontbijt met familie of vrienden of een brunch met elkaar en een spelletje aan tafel. Of lekker erop uit, naar buiten om de lente te proeven. Gezelligheid is een belangrijk ingrediënt tijdens de dagen van Pasen. Eieren verven doen we ook, soms verstoppen we ze om ze vervolgens weer te gaan zoeken. Pasen is een feest dat ontstaan is in de Christelijke traditie maar in veel gezinnen is daar niet veel over bekend. Het is een feest dat symbool staat voor een nieuw begin, een nieuwe geboorte. Nieuw leven. En tegelijk vieren we de lente. De lente, dat is ook een nieuw begin; groen, kleurrijk en ontluikend. Welk verhaal leeft er met Pasen in jouw familie en waarover vertel jij aan je kleine spruit(en)? 

Lekker naar buiten

Pasen is voor de meesten een lang weekend vrij. Een extra dagje bij het weekend geeft een blij gevoel. Tijd voor quality-time! De lente is bij uitstek een tijd van fijn naar buiten. Daar waar het groen lonkt en de bloesems en bloemen overal mooie felle tinten kleurt. De lammetjes staan in de wei en ook de koeien hebben hun eerste darteling richting het groene veld al gezet. Zij voelen de frisheid van de natuur, de lente, en tonen hun blijheid op hun manier. Met Pasen verstopt menigeen eieren in de tuin. Of als april  nog zuinig is met haar zonnestralen, lekker binnenshuis. Eenmaal verstopt kan de grote zoektocht beginnen. Wie vindt er de meeste eieren en welk ei ziet er het mooiste uit?

De paashaas

In de traditie van Pasen zien we de paashaas veel terug. De paashaas en een mandje met eieren of lekkers. Eieren verven is een heerlijke bezigheid, zeker met jonge kinderen. Heerlijk kliederen met kleuren. Dat is pret verzekerd. En dat beetje kliederen hoort er natuurlijk gewoon bij. Als je ze dan ook nog verstopt is het extra leuk zoeken. Vind ik mijn eigen gekleurde ei?
 
Natuurlijk staan die gekleurde eieren ook heel leuk in een mandje op tafel. Kleur of teken er een mooie paashaas bij en het feest met de paashaas doet zijn entree. Als wij aan de paashaas denken zien we gelijk onze prachtige konijnen voor ons. Of noem het hazen. Heb jij ze al gezien, ze zijn om te knuffelen zo lief.

Houd je niet van ei? 

Of is je kindje daar allesbehalve gek op? Houd het dan bij het verven van eieren, of plak gezellig wat stickers op het ei. Dat is in ieder geval pret voor tien. Gelukkig - voor jou en misschien wel voor jouw kleintje -zijn er veel paaseieren van chocola in alle kleuren van de regenboog. De keuze in smaken is reuze. Houd jij het bij wit, melk en pure chocolade?

In onze eerdere blog schrijven we over wat we vieren met Pasen. Daar lees je meer info over de betekenis van Pasen vanuit de traditie van het Christelijke geloof. Wij zijn benieuwd. Welk Paasverhaal leeft er in jouw gezin? Wat vertel jij over Pasen aan je kinderen? Waar kijk jij het meest naar uit en waar zie jij je kind nu al flink bij glunderen?

Naast leuke konijnen vind je natuurlijk nog veel meer toffe dieren in onze kadootjeswinkel, want dieren spelen de hoofdrol in bijna alle kadootjes in onze winkel. De konijnen van Bunnies by the Bay zijn misschien wel het allerzachtst, maar Bunnies heeft ook nog een heleboel andere leuke baby artikelen. Je vindt ze hier. Een kijkje nemen kost je niets.