Knuffelen voor geluk en gezondheid!

Blog Beste Vriendjes, 28 november 2020, geschreven door Petra Steffens

Knuffelen voor geluk en gezondheid, blog Beste Vriendjes, november 2020, geschreven door Petra Steffens

Knuffelen: één van de meest essentiële basisbehoeften in een mensenleven. Een knuffel is een zachte aanraking of omhelzing met een positieve uitwerking op ons als mens. In coronatijd moesten we op afstand blijven van elkaar, dat was behoorlijk tegennatuurlijk voor ons mensen. Knuffelen is nodig; het helpt je om je mens te voelen. Voor baby's en jonge kinderen is het zelfs van levensbelang. Levensbelang ja. Wij mensen doen het goed op knuffels, gelukkig zijn er ook de knuffelbeesten. Die knuffelen ook heerlijk zacht.

Knuffelen is van levensbelang
Baby’s en jonge kinderen zijn echte knuffelaars en worden ook graag geknuffeld. In hun prille leven is dat zelfs hard nodig: overleven als knuffelen ontbreekt is moeilijk. Knuffelen bij baby’s en jonge kinderen draagt bij aan een sterk immuunsysteem en aan de ontwikkeling van de hersenen. Het biedt troost, begrip, nabijheid en geeft vertrouwen. Flink veel knuffelen regelt een geluk-stofje in ons lichaam. Een veel geknuffeld mens voelt zich eerder gelukkig.

Knuffelen en knuffels
Het liefst knuffelen we van mens tot mens of lekker met de hond of de kat. Maar knuffeldieren zijn bijna net zo fijn. Ze vastpakken kan op elk moment. Die aaibare knuffelbeesten zijn altijd beschikbaar, nooit boos of verdrietig, hebben alle tijd en houden van knuffelen. Heel fijn als pappa of mamma even niet in de buurt is. Knuffeldieren brengen rust, een glimlach in het leven van je jonge kind en heel wat blijheid. Bovendien geven knuffeldieren een veilig en vertrouwd gevoel.

Knuffeldieren en knuffelbeesten zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Voor jongens en meisjes. Een knuffel is zacht, warm en aaibaar en neemt al gauw de geur op van je kind. Dat geeft herkenning en troost. Met een knuffel in de buurt huilt een baby of kind veel minder. En met de armen stevig om zijn eigen vertrouwde knuffel slaapt je baby of kindje vaak heel makkelijk in.

Dus
Trek ze uit de kast, haal ze van zolder of bestel er eentje hier in de cadeautjeswinkel. Houd hem zelf of geef die heerlijke zachte lieve knuffel cadeau. Bij Beste Vriendjes vind je jouw knuffel. Doe als alle baby’s en kleine kinderen; knuffel een knuffel. Dat geeft je een gevoel van geluk, van troost en genegenheid. Zo voel je je weer mens én gelukkig.

Wat is de favoriete knuffel van jouw kind?
Een giraffe, een beer of een konijn? Er zijn zo enorm veel knuffels, bijna teveel om op te noemen. Beste vriendjes heeft knuffels in tal van variaties: van klein tot groot, van babyknuffel tot knuffeldoekje, van kleine knuffeltjes tot speenknuffels. Met als overeenkomst; ALTIJD ZACHT EN AAIBAAR.
 

Bij Beste Vriendjes vind je een assortiment knuffels van de merken Bunnies by the bay, Aurora Baby, Me to you, Natursutten, Les Bebes D'Elysea, Keptin-jr en Keel Toy Pippins. 
Beste Vriendjes wenst jou heel veel knuffelplezier.