Eten met kinderen; chaos of feest

Blog Beste Vriendjes, 28 oktober 2020, geschreven door Petra Steffens

Eten met kinderen; chaos of feest? De tijd van buiten eten is met de herfst voorbij. Met onze kinderen zitten we weer binnen aan de eettafel. Hapjes eten aangeboden krijgen of al helemaal zelf je eten op mogen eten: een leuk en vrolijk kinderservies verhoogt de pret aan tafel.

‘Kijk, daar komt het vliegtuigje’ of ‘Een hapje voor pappa, een hapje voor oma, een hapje voor de hond of de kat’. Als het om eten gaat proberen we van alles uit. Niets belangrijker dan dat je kind voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Geen ouder die dat zal ontkennen.

Eten met kinderen is eten met aandacht

Lekkere smaken en een beetje speelsheid aan tafel doen wonderen. Dan zijn kinderen je beste vriend. Maar ook de kinderogen willen wat. Eten dat er aantrekkelijk uitziet maakt kinderbuikjes goed wakker. Met wat kleur en zo puur mogelijk. En niet te vergeten: met kinderservies dat leuk is om naar te kijken. Op een kleurrijk bord, in een gezellige kom of zo drinkbaar in een vrolijke beker. Dan sla je twee vliegen in één klap: met plezier eten en makkelijk in het gebruik.
Deze maand staat het kinderservies centraal. Servies dat tegen een stootje kan en er ook nog eens superleuk uitziet. Handig en praktisch in het gebruik. Zo zit iedereen een stuk relaxter aan tafel.

Bunnies by the bay kinderservies  

De wereld van de Konijntjes aan de Baai - Bunnies by the bay - is opgericht in 1986 door een familie in Amerika. De focus van dit familiebedrijf is een fantasiewereld vol harige en knuffelbare konijntjes en een hondje dat over ze waakt. De vertederende ontwerpen doen het heel goed op servies.
Bunnies by the bay kinderservies breekt niet en bestaat uit een bord, een kom, een lepel en een beker. Het kinderservies is geschikt voor hoge temperaturen en de vaatwasser. Het materiaal is bpa*, pcb* en loodvrij. 100% voedselveilig dus. Wel goed om te weten: Bunnies by the bay kinderservies is niet geschikt voor de magnetron

Bamboe kinderservies 

Vrolijk kinderservies met dieren in de hoofdrol. Wat is het favoriete dier van jouw kind? Dit kinderservies is gemaakt van milieuvriendelijke bamboevezels zonder schadelijke stoffen en bestaat uit een bord plus bestek. Geschikt voor de vaatwasser en bpa* en ftalaat vrij*. Je kind kan kiezen uit èèn van deze dieren: een aap, koe of tijger. 

 
*BPA - Bisfenol A - is een chemische stof die wordt gebruikt voor plastic verpakkingen. PCB's - Polychloorbifenylen (PCB's) zijn schadelijke stoffen. Ze komen voor in bepaalde soorten olie en plastic, bouwmaterialen en bestrijdingsmiddelen met chloor. Ftalaten zijn kleur- en geurloze chemische stoffen die onder andere worden gebruikt voor het maken van inkt, lijm en parfum. Ftalaten zijn vooral bekend als weekmakers in plastics zoals PVC.