Beste vriendjes steunt Cliniclowns

Blog Beste Vriendjes, 15 juni 2022 geschreven door Petra Steffens


Stel je eens voor; Je ligt op bed. Je bent ziek. Het bed staat niet op je eigen kamer vol van hele vertrouwde geuren en spulletjes om je heen. Nee, dit bed – jouw bed - staat in een ziekenhuis. Alle mensen die gedurende de dag om je heen zijn kijken zo serieus. Ze checken van alles en je hebt niet je eigen kleren aan. Ze vragen hoe het met je gaat, maar toch. Je bent ziek, een patiënt. Soms maak je je zorgen. Of als je dat zelf niet doet dan zie je mamma of pappa bezorgd naar je kijken. Daar maak je je dan wel een beetje druk om. Het is allemaal best spannend, dat voel je aan alles. 
 
Soms vergeet je wie je ook al weer bent. Je vriendjes en vriendinnetje mis je ook. Je gaat niet naar school, zit niet op sport. Dat kan nu even niet. Maar wacht eens even, wat zie je daar nou ? Was dat een clown? Een rode neus? Voorzichtig wordt de neus een gezicht, een lijf, een geheel. Ja, het is een clown! Dat ziet er leuk uit. Zo vrolijk. Had je het toch echt goed gezien.

Een clown, wat leuk. 

Geen witte jas of gekke apparaten. Nee, een clown. In felgekleurde kleren. Ze heeft een grote lach op haar gezicht. Ze kijkt je aan en het lijkt alsof ze jou in één klap begrijpt. Begrijpt wat je voelt, in wat voor lastige toestand je zit en wie je bent. Contact! Van binnen voel je een lachje opkomen. Een giecheltje. Voorzichtig ga je rechtop zitten in je bed. Waar komt die kracht toch opeens vandaag, vraag je je af. Je voelde je net nog zo moe. Dat giecheltje van binnen wordt opeens een harde lach, je kunt het niet meer tegenhouden. Die clown is ook zo grappig. Je lacht hardop en naast je hoor je ook de anderen lachen. Je lach wordt een schaterlach, je schudt van plezier. Voor even vergeet je dat je ziek bent en ga je op in dit magische moment. Het lijkt wel een soort van toveren. Wat leuk was dat zeg. Je bent helemaal opgefleurd en wacht met een grote glimlach op papa of mama, want jij ..... jij hebt iets héél leuks te vertellen vandaag. 

De kracht van contact 

Ieder jaar steunt Beste Vriendjes een goed doel. Bijdragen aan waardevolle initiatieven vinden wij belangrijk. We vertellen er ook over op onze website. Daar lees je welke goede doelen we steunen. Op de pagina Beste Vriendjes Fonds. Wij – van het Beste Vriendjes team – houden van alle kinderen en dieren. Daarom steunen we goede doelen die zich inzetten voor het welzijn van dieren of zich ontfermen over kinderen die dat nodig hebben. 

De kracht van Cliniclowns 

Cliniclowns is één van die geweldige goede doelen die daar goed in zijn. Als je bovenstaand verhaal leest dan snap je dat direct. Zij toveren een lach op ieders gezicht. Daarom steunen wij Cliniclowns in 2022. Misschien ken je ze wel; de rode neuzen die op pad gaan om plezier te brengen daar waar kinderen het moeilijk hebben. Vooral deze kinderen hebben de lach zo nodig. In onze webwinkel vind je dan ook van die heerlijke kadootjes waar je blij van wordt. Die een flinke lach toveren op elke kleine snoet. 

De kracht van de lach

Voor sommige kinderen is het niet alle dagen pret en plezier. Kinderen bijvoorbeeld die ziek of verzwakt zijn. Zij hebben het extra moeilijk en daarom vindt Beste Vriendjes het belangrijk om Cliniclowns te steunen. Juist omdat zij zich inzetten om zieke kinderen hun zorgen voor even te laten vergeten. Wat spanning weg te nemen. Omdat hen dat helpt. Helpt in het beter worden of helpt in omgaan met het ziek zijn. En vooral omdat ze zich voor even gewoon kind voelen. In plaats van patiënt of ziek.

Het effect

De kracht van de lach en het echte contact doet wonderen. Cliniclowns is daar het levendige voorbeeld van.  Zij maken contact daar waar het kan en zien het kind in hen. Dat is zo nodig. En helpend voor het kind. De clowns improviseren en spelen zodat kinderen zich gezien, gehoord en begrepen voelen. Dat brengt echt contact met het kind achter de patiënt. De lach haalt positieve kracht in kinderen naar boven en maakt hen emotioneel sterker. Dat geeft een wereld van verschil in een ruimte waar kinderen eigenlijk niet horen te zijn.

Doneren

Draag jij Cliniclowns ook een warm hart toe? Een donatie doen in ons fonds is ten allen tijde mogelijk. Maar ook voor elk kadootje dat je aanschaft doneren wij een bedrag aan Cliniclowns. Heb jij een soortgelijk verhaal of ken je kinderen waar de komst van de clowns met een warm hart ontvangen wordt? Kijk dan maar even op de website van Cliniclowns, dan lees je over al hun mooie werk. En misschien word jij dan – net als wij - ook wel één van hun Beste Vriendjes.
 
Om jou nu al vast een lach op je gezicht te toveren schenken wij bij iedere bestelling in onze webshop vanaf €35,- die supermuis sleutelhanger cadeau. Made by Cliniclowns. 
Veel plezier alvast.