Therapeutisch effect van paarden op kinderen

Blog Beste Vriendjes, 27 januari 2023

 

Paarden en kinderen. Vaak hebben ze een magische aantrekkingskracht op elkaar. Kinderen hebben echte bewondering voor paarden, kijken tegen ze op. Voelen ontzag. Ze zijn ook zo groot, die paarden. Galant. Sierlijk. En oh, wat hebben ze van die prachtige ogen. Die je zo intens aankijken; nieuwsgierig, oprecht en onderzoekend. Paarden nemen jou zoals je bent. Kinderen worden er rustig van en openen zich sneller, dat helpt hen bij communiceren en sociaal contact.

Hooggevoelige kinderen en hoe je ze kunt helpen.


Blog Beste Vriendjes, 24 november 2022

In onze kindertijd bestond de term hooggevoelig  of hoogsensitief nog niet. In deze tijd hoor je het heel vaak. Als je hooggevoelig bent – of hoogsensitief - noemen we dat HSP. HSP staat voor Hoog Sensitief Persoon. Dat houdt in dat je zintuigen alles in sterke mate ervaren. Méér dan bij niet HSP zijn. Het betekent ook dat je eerder overspoeld raakt door de indrukken die je op een dag opdoet. Of niet helemaal begrepen wordt door je omgeving. Vooral als je nog een kind bent. Misschien herken je het bij je kind. En ben je benieuwd naar wat je kan doen om jouw kind te helpen. In deze blog delen we enkele tips.

Avonturen met Jip en Janneke, hond Takkie en poes Sippie

Blog Beste Vriendjes, 25 oktober 2022

 

Beste vriendjes voor het leven; Jip en Janneke. Altijd samen. Jip en Janneke wonen bij elkaar in de straat. Ze zijn buurmeisje en buurjongen. Bijna elke dag spelen ze met elkaar. Natuurlijk zijn daar ook hun dierenvrienden poes Sieppie en hond Takkie. En niet te vergeten Poppejans; de pop van Janneke. Jip en Janneke beleven de mooiste avonturen met elkaar. In huis, in de tuin of soms op avontuur elders als ze naar opa en oma gaan, naar het strand of mee mogen met oom Henk of vader of moeder. Lees jij de verhalen van Jip en Janneke al voor aan je kleine spruit? Laat je in dit blog maar eens inspireren.

De grote honden en katten QUIZ

Blog Beste Vriendjes, 10 juli 2022


Honden en katten zijn niet meer uit een mensenleven weg te denken. We kroelen ermee op de bank, wandelen ermee rond in de natuur en we knuffelen, aaien en krabbelen. Zo veel als maar kan. Mensen houden van honden en katten en andersom net zo. Het zijn vaak onze beste vrienden.

Heb jij een huisdier? Een hond of een kat? Maak dan je borst maar nat. Dit is de grote honden en katten quiz. Wil je eens testen wat je allemaal weet? We verklappen één ding: het is leuk! Je maakt kans op een prijs én je leert ervan!

Kom maar mee, dan ga je geinige weetjes ontdekken die je mooi weer verder kunt vertellen. Ok, we gaan van start.

Wat weet jij van konijnen en cavia's 

Blog Beste Vriendjes, 
12 augustus 2022 


In onze kadootjeswinkel zijn best veel konijnen; in de knuffel variant. Met cavia’s is dat iets minder het geval. In deze blog vertellen we over beide dieren, want konijnen en cavia’s zijn vooral populair en gewild bij peuters, dreumessen en kleuters. Ze zijn ook zo leuk! Beste Vriendjes deelt leuke weetjes, overeenkomsten en verschillen. Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder want wijzer word je
sowieso.

Wat de dag van geboorte over jouw kindje vertelt 

Blog Beste Vriendjes, 12 mei 2022 

Sterrenbeelden en de horoscoop: de één gelooft er in, de ander is sceptisch. En jij? Geloof jij wat er in de sterren geschreven staat? Wetenschappelijke bewijzen ontbreken maar velen herkennen wat de horoscoop  beschrijft. Opvoeding en genetische aanleg bepalen voor een groot deel de persoonlijkheid van jouw kindje. 

En toch ben jij - net als velen - 
nieuwsgierig naar de betekenis van het sterrenbeeld voor jouw lieve kleine schat. Anders was je hier vast niet aanbelandt. In dit blog kenmerken van de sterrenbeelden Tweeling en Kreeft.

Beste vriendjes steunt Cliniclowns

Blog Beste Vriendjes, 15 juni 2022


Stel je eens voor; Je ligt op bed. Je bent ziek. Het bed staat niet op je eigen kamer vol van hele vertrouwde geuren en spulletjes om je heen. Nee, dit bed – jouw bed - staat in een ziekenhuis. Alle mensen die gedurende de dag om je heen zijn kijken zo serieus. Ze
checken van alles en je hebt niet je eigen kleren aan. Ze vragen hoe het met je gaat, maar toch. Je bent ziek, een patiënt. Soms maak je je zorgen. Of als je dat zelf niet doet dan zie je mamma of pappa bezorgd naar je kijken. Daar maak je je dan wel een beetje druk om. Het is allemaal best spannend, dat voel je aan alles. 

De betekenis van het sterrenbeeld voor jouw kleine spruit

Blog Beste Vriendjes, 17 maart 2022


We schrijven al bijna een jaar over sterrenbeelden en bijbehorende eigenschappen. De horoscoop is
gebaseerd op deze sterrenbeelden. Wat betekent dit? Zoals jij met je kind omgaat is natuurlijk van grote
invloed op zijn ontwikkeling, net zoals natuurlijke aanleg. De horoscoop vertelt meer over de invloed van de sterren op je kindje. Heel boeiend en vaak herkenbaar. Wil je meer lezen en je wondertje beter leren kennen? Lees mee zodat je jouw lieve schat (nog) beter begrijpt.

Pasen vieren op jouw manier

Blog Beste Vriendjes, 9 april 2022 


Pasen. Elke familie viert het op zijn eigen manier. Samen aan het Paasontbijt met familie of vrienden of een brunch met elkaar en een spelletje aan tafel. Of lekker erop uit, naar buiten om de lente te proeven. Gezelligheid is een belangrijk ingrediënt tijdens de dagen van Pasen. Eieren verven doen we ook, soms verstoppen we ze om ze vervolgens weer te gaan zoeken. Pasen is een feest dat ontstaan is in de Christelijke traditie maar in veel gezinnen is daar niet veel over bekend. Het is een feest dat symbool staat voor een nieuw begin, een nieuwe geboorte. Nieuw leven. En tegelijk vieren we de lente. De lente, dat is ook een nieuw begin; groen, kleurrijk en ontluikend. Welk verhaal leeft er met Pasen in jouw familie en waarover vertel jij aan je kleine spruit(en)?

Sterrenbeelden en de betekenis voor jouw kindje

Blog Beste Vriendjes, 
16 januari 2022


De geboortedatum en het sterrenbeeld van jouw kleine wonder zeggen veel over zijn of haar persoonlijkheid. Althans, daar gaat de astrologie vanuit. De horoscoop is hierop gebaseerd. Onze ervaring is dat deze vaak veel herkenning geeft. En herkenning helpt je om jouw kindje beter te leren kennen. Want ook jij hebt vast geen gebruiksaanwijzing gekregen bij de geboorte. Klopt dat?  Je kind leren kennen is één grote ontdekkingstocht. De horoscoop kan je wat houvast geven. Tijd voor wat informatie over de sterrenbeelden.

Tips voor omgaan met huisdierverlies voor jonge kinderen.

 Blog Beste Vriendjes, 
20 februari 2022 

Je kind is je grootste lieveling op aarde.  Liefde voor kinderen is onvoorwaardelijk. Net als de liefde voor je huisdieren, die nemen meestal ook een belangrijke plek in. Kinderen houden van nature van dieren. Ze zijn er nieuwsgierig naar en het zijn al gauw hun beste vriendjes. Met (huis)dieren kun je praten, spelen en je kunt ze aaien. Van alles dus. Je huisdier is je beste vriendje.  

Bij Beste Vriendjes bekrachtigen we dat maar al te graag. Daarom zie je in onze webwinkel  zoveel dieren. Maar wat als je huisdier wegvalt, overlijdt. Hoe pak je dat aan en hoe help je jouw kind daarbij? Wat werkt het beste op zo’n moeilijk moment? Leuk is het niet, maar wij delen wat tips die je als het goed is een stukje op weg helpen.

Wat de geboortedatum en het sterrenbeeld over jouw kindje zegt.

Blog Beste Vriendjes, 
9 november 2021  

Sommigen geloven er in, anderen zijn wat sceptisch; de stand van de sterren oftewel de astrologie. De stand van de sterren bepaalt het sterrenbeeld van je kind op het moment van zijn of haar geboorte. Geloof jij hier in?  Vaak geeft de informatie over een sterrenbeeld in de horoscoop veel herkenning. 

Als je dit leest gaan wij ervan uit dat je nieuwsgierig bent naar de betekenis van het sterrenbeeld van jouw kleine wonder. In deze blog belichten we Boogschutter en Steenbok.

Kerstmis, wat vieren we dan eigenlijk?

Blog Beste Vriendjes, 
18 december 2021


Kerstmis heeft voor elk van ons een andere betekenis. Overeenkomsten zijn er ook. Het is de tijd van donkere dagen en verlichte huizen. Aandacht voor samen; tijd voor gezin, familie en vrienden. Liefde voelen, liedjes zingen, lichtjes ontsteken. Vieren dat je samen bent, hoe dan ook. Wat we eigenlijk vieren met Kerst is iets waar steeds minder mensen bij stilstaan. In dit blog tippen we het aan. Plus wat je samen met de kleinsten kunt doen om van kerst een zo mooi mogelijke tijd te maken.

Wat de geboortedatum en het sterrenbeeld dat daarbij hoort zegt over jouw kindje

Blog Beste Vriendjes, 
20 september 2021


Sommigen geloven er steevast in, anderen zijn wat sceptisch. De horoscoop. Geloof jij hier in? Een
wetenschappelijk bewijs is er niet voor, maar wat het sterrenbeeld in de horoscoop zegt over de persoonlijkheid van je kindje geeft vaak wel herkenning. Natuurlijke factoren als opvoeding en genetische aanleg bepalen ook veel. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat jij nieuwsgierig bent naar de betekenis van het sterrenbeeld van jouw kleine hummel, delen we wat informatie hierover. We schreven al over Leeuw en Maagd. In dit blog vertellen we meer over kinderen geboren onder Weegschaal en Schorpioen.

Het geheim van smaak en smaken

 Blog Beste Vriendjes, 
15 oktober 2021


Smaak is van iedereen. Een smaak is goed, verrukkelijk of .... niet zo lekker. Heb jij of je kleine spruit een favoriete smaak? Wat de één lust, lust de ander niet. Smaken verschillen. Maar weet jij eigenlijk genoeg over smaak? En leer jij jouw kindje een smaak ook proeven? Want smaken >> dat is vooral de tijd nemen om een smaak te leren kennen. 

Dat weet je vast wel, maar hoe zit het met jouw kleine schat? Kennen jullie het geheim van de zeven smaken al? Beste Vriendjes ontdekte een geweldig boek over het geheim van de zeven smaken: Smaakspoken. Een boek dat van jouw etertje zomaar eens een smaakgenieter zou kunnen maken.

Wat de geboortedatum en het bijbehorende sterrenbeeld over jouw kindje zegt

Blog Beste Vriendjes, 25 juli 2021


Sommigen geloven er steevast in, anderen zijn wat sceptisch. De horoscoop. Geloof jij hier in? Een
wetenschappelijk bewijs is er niet voor, maar wat het sterrenbeeld in de horoscoop zegt over de persoonlijkheid van je kindje geeft vaak wel herkenning. Natuurlijke factoren als opvoeding en genetische aanleg bepalen ook veel. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat jij nieuwsgierig bent naar de betekenis van het sterrenbeeld van jouw kleine hummel, delen we wat informatie hierover. Te beginnen bij de Leeuw en Maagd.

Klavertje vier brengt geluk

Blog Beste Vriendjes,
30 augustus 2021

Op een zonnige dag loop ik door een weiland, over paadjes, tussen gras. Overal klavertjes aan mijn voeten. Groen en fris. Parmantig zwieren ze zachtjes tussen de grassprieten. Het zijn er wel honderden, nee duizenden misschien. Zag ik nou een klavertje vier? Ik kniel en begin met speuren. Vind of zoek jij wel eens een klavertje vier? Klavertjes vier, die brengen geluk zegt men.

Beste Vriendjes en dieren

Blog Beste Vriendjes, 20 mei 2021


Dieren zijn onze beste vrienden; op het land en in het water. Ze lopen als een rode draad door alles waar Beste Vriendjes om draait. In veel artikelen uit onze kadootjeswinkel vind je ze terug; grote, kleine, zachte en lieve dieren. Onze favoriet in het water: de DOLFIJN.

Wie een dolfijn ontmoet, glimlacht als vanzelf terug

Beste Vriendjes steunt Podencoworld

Blog Beste Vriendjes, 24 juni 2021

Stel je voor; je bent een hond. Geboren in een familie van jachthonden. Al je soortgenoten zijn onwijs goed in jagen. Jij kan het ook. Maar lang niet zo goed als de rest. Op een dag loop je verloren langs de rand van de weg. Achtergelaten. Alleen. Je loopt al dagen rond zonder eten, zonder drinken. Je zoekt iets vertrouwds, je familie of je vrienden, maar vindt het niet. Je hebt dorst, je hebt honger, je bent moe. Je energieke, opgewekte aard is weg.

Waarom versieren en verstoppen we eieren met Pasen?

Blog Beste Vriendjes, 3 maart 2021

Pasen; wat vieren we dan eigenlijk?

Veel kinderen weten dat niet. Pasen is een feest vanuit het christelijk geloof. Met Pasen viert men het opstaan van Jezus na zijn sterven. ‘Oprijzen’ uit de dood is misschien wat moeilijk te bevatten, maar symbolisch staat het voor een nieuw begin. Net als de lente. Op de eerste volle maan na het begin van de lente op 21 maart, is het Pasen. Een nieuw begin, een nieuw leven. Denk maar aan de kuikens uit het ei en de lammetjes die geboren worden. Maar waarom dan eieren versieren en verstoppen? En ze zoeken?  En wat doen de Paashazen er eigenlijk bij?
In dit blog krijg je antwoorden.

Bunnies by the bay: over konijnen en het hondje dat over ze waakt!

 Blog Beste Vriendjes, 2 april 2021 


Aan de basis van het ontstaan van de knuffelvrienden, het speelgoed en serviesgoed van Bunnies-by-the-bay staat een afschuwelijk ongeluk. Een ongeluk dat als één van de ergste commerciële visserijrampen in de geschiedenis van Amerika te boek staat. Zussen Suzanne en Krystal verloren vader, ooms, broer en neven.

Gelukkig ontstaan uit moeilijke periodes ook mooie dingen. Grootmoeder vertelde verhalen over de konijnen bij haar in de tuin aan kleindochters Suzanne en Krystal. Verhalen die troostend werkten. De konijnen en het hondje dat over hen waakt werden de karakters van Bunnies-by-the-bay. Grootmoeder drukte hen ook haar wijsheid op het hart. ‘De enige manier om vreugde terug te krijgen in je leven is door vreugde aan anderen te brengen.’ 

Valentijn en de knuffels van Lumpin

Blog Beste Vriendjes, 8 januari  2021


Valentijnsdag is al jaren méér 
dan alleen maar een dag voor verliefden. Liefde zit nou eenmaal in meer dingen dan  alleen maar in verliefd zijn. Liefde zit in vriendschap,  een aardig woordje voor een ander, een compliment, behulpzaamheid voor een naaste, aandacht voor de mensen om je heen. Beste Vriendjes roept je op deze dag aan te grijpen om liefde te tonen voor iemand die belangrijk voor jou is, die wel wat steun kan gebruiken, troost of aandacht. Laat de liefde maar stromen op alle vlakken, naar alles wat jou nu te binnen schiet.

Beste Vriendjes houdt een tekenwedstrijd: Teken jouw favoriete (huis)dier

Blog Beste Vriendjes, 3 februari 2021
 
Kinderen en dieren. Je kunt er veel over vertellen, een boek over schrijven. En ja, zelfs tekeningen over, van én voor maken. Dieren en kinderen; een perfecte combi. Een tekening maken geeft alle ruimte aan je creativiteit. Tekenen is voor iedereen leuk. Kinderen vertellen met een tekening telkens weer hun eigen verhaal; ze leggen er hun gevoel in en kunnen hun fantasie erin kwijt. Tekenen samen met je kind is een heerlijke manier om gezellig samen bezig te zijn. Naast plezier levert het vaak de mooiste creaties op. 

Dit zijn de voordelen van voorlezen voor kinderen

Blog Beste Vriendjes, 12 juli 2020


Het samen lezen van een boekje, verhaaltjes vertellen en plaatjes aanwijzen, versterkt de band met je baby. Gebleken is dat kinderen die zijn voorgelezen als baby, later beter zijn in taal. Het is even een warm moment samen en dit zorgt voor verbinding, zowel op fysiek als op emotioneel gebied. Met voorlezen oefen je onder andere de luistervaardigheid, het concentratievermogen en sociaal-emotionele vaardigheden.  Wij zetten de vele voordelen voor je op een rij.

Beste Vriendjes Blog, eten met kinderen; chaos of feest

Eten met kinderen; chaos of feest

Blog Beste Vriendjes, 28 oktober 2020


Eten met kinderen; chaos of feest? De tijd van buiten eten is met de herfst voorbij. Met onze kinderen zitten we weer binnen aan de eettafel. Hapjes eten aangeboden krijgen of al helemaal zelf je eten op mogen eten: een leuk en vrolijk kinderservies verhoogt de pret aan tafel.

‘Kijk, daar komt het vliegtuigje’ of ‘Een hapje voor pappa, een hapje voor oma, een hapje voor de hond of de kat’. Als het om eten gaat proberen we van alles uit. Niets belangrijker dan dat je kind voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Geen ouder die dat zal ontkennen.

Hoe je jouw baby kunt laten slapen

Blog Beste Vriendjes, 17 september 2020


Hoe laat je je baby slapen? Deze vraag wordt elke dag door nieuwe ouders gesteld, want een baby brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, en het ontwikkelen van een goed slaappatroon is misschien wel één van de grootste uitdagingen voor een pasgeboren baby én voor de ouders.


Hoewel er veel suggesties te vinden zijn, is het echte antwoord wat voor de ene baby werkt, werkt voor de andere misschien weer niet, en je weet het nooit totdat je het probeert. Hoewel wij bij Beste Vriendjes niet alle antwoorden hebben, willen we wel helpen door een gevoel van comfort, liefde en veiligheid te geven door de meest mooie producten uit te kiezen en op te nemen in ons assortiment!

Knuffelen voor geluk en gezondheid!

 Blog Beste Vriendjes, 28 november 2020 


Knuffelen: één van de meest essentiële basisbehoeften in een mensenleven. Een knuffel is een zachte aanraking of omhelzing met een positieve uitwerking op ons als mens. Ook al gebeurt het in deze tijd veel minder nu we juist op afstand moeten blijven van elkaar. Knuffelen is nodig omdat het je helpt je mens te voelen. Voor baby's en jonge kinderen is het zelfs van levensbelang. Gelukkig zijn er de knuffelbeesten nog.

Knuffelen is van levensbelang

Baby’s en jonge kinderen zijn echte knuffelaars en worden ook graag geknuffeld. In hun prille leven is dat zelfs hard nodig: overleven als knuffelen ontbreekt is moeilijk. Knuffelen bij baby’s en jonge kinderen draagt bij aan een sterk immuunsysteem en ......